۴ نتیجه برای دهقانی
زهرا صادقی، محمدجواد ولدان زوج، مریم دهقانی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
تکنیک Persistent Scatterer Interferometry (PSI) برای اولین بار بر مبنای انتخاب پیکسلهای پراکنش کنندهی دائمی با رفتار پراکنشی ثابت در زمان و با استفاده از مدل جابهجایی از پیش تعیین شده، جهت از بین بردن محدودیتهای روش سنتی ارائه شد. این تکنیک در سال ۲۰۰۶ تحت عنوان StaMPS ، بهبود پیدا کرد بهصورتی که بر خلاف تمام الگوریتمهای PSIارائه شده تا قبل از آن، قابلیت انتخاب پراکنش کنندههای دائمی را بدون نیاز به دانش اولیه مدل جابهجایی آنها و حتی در مناطق خارج شهری دارد. در این روش برای انجام عملیات بازیابی فاز نیاز به برقراری شرط نمونهبرداری نایکوئیست است که در مناطق با نرخ جابهجایی بالا این شرط مورد نیاز نقض میشود و بهعلت خطای بازیابی فاز نرخ جابهجایی بسیار کمتر از واقعیت برآورد میشود. در این مقاله یک روش کارا برای بهبود الگوریتم StaMPS جهت برآورد میزان جابهجایی در مناطق با نرخ بالای جابهجایی و با رفتار تقریباً خطی در زمان ارائه میشود. در روش پیشنهادی یک شبکهی مکانی از پیکسلهای پراکنش کنندهی دائمی شکل میگیرد و بخش خطی جابهجایی به روش پریودوگرام برای هر کمان متصل کنندهی دو پراکنش کنندهی دائمی برآورد میشود و با علم به این که بخش قابل توجه جابهجایی در منطقه رفتار خطی در زمان دارد، پس از تقریب بخش خطی جابهجایی برای هر پراکنش کنندهی دائمی نسبت به یک نقطهی مرجع سهم فاز ناشی از آن از فاز اولیه کم و پس از بازیابی فاز به فاز بازیابیشده اضافه میشود. روش پیشنهادی در منطقهی جنوب غربی دشت تهران با استفاده از تصاویر ENVI-SAT اجرا شد و نرخ جابهجایی برآوردی با نرخ استخراجی از تصاویر مسیر مجاور و با روش SBAS مقایسه شد که مقدار mm/year۹/۲۲ بهعنوان انحراف از معیار موفقیت روش پیشنهادی در بهبود الگوریتم StaMPS را نشان میدهد.
مریم دهقانی،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۳ )
چکیده
استخراج بی رویه از آبهای زیرزمینی منجر به رخداد فرونشست زمین در منطقه ای غیر شهری در زیرحوضه مشهد واقع در شمال شرق ایران شده است. تحلیل سری زمانی به کمک تکنیک تداخل سنجی راداری (InSAR) توانایی خود را در پایش تغییرات زمانی فرونشست نشان داده است. در این مقاله، تحلیل سری زمانی بر مبنای طول خط مبنای مکانی کوتاه (SBAS) برای مطالعه جابجایی ناشی از فرونشست دشت مشهد مورد استفاده قرار گرفته است. ۱۸ اینترفروگرام به کمک ۱۲ تصویر ENVISAT ASAR در بازه زمانی ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۵ مورد پردازش قرار گرفت. به منظور کاهش اثر عدم همبستگی زمانی ناشی از زمینهای کشاورزی، تنها اینترفروگرامهای با طول خط مبنای زمانی کوتاه در تحلیل سری زمانی ایجاد شد. لیکن به منظور کاهش اثر کمیود رتبه ماتریس ضرایب در حل کمترین مربعات، در این منطقه برخلاف روش معمول SBAS اینترفروگرامهایی با طول خط مبنای مکانی بلند نیز مورد پردازش قرار گرفتند. لازم به ذکر است که در منطقه مورد مطالعه اثر عدم همبستگی مکانی قابل توجه نمی باشد. از آنجا که اثر باقیمانده توپوگرافی در اینترفروگرامهای با طول خط مبنای مکانی بلند قابل توجه می باشد. لذا این اینترفروگرامها قبل از ورود به تحلیل سری زمانی نسبت به این اثر تصحیح شدند. همچنین با ورود شرط نرم کنندگی در حل کمترین مربعات اثر اتمسفر در سری زمانی جابجایی کاهش یافت. بیشترین مقدار نرخ فرونشست ۲۳ سانتیمتر در سال برآورد شد. همچنین رابطه تنش – کرنش در سفره آب زیرزمینی با ترکیب اطلاعات سطح آب چاههای پیزومتری و نتایج حاصل از تحلیل سری زمانی مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.
سجاد باصری نام، علی اسماعیلی، مریم دهقانی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
شناخت و مطالعهی ذخایر برفی به عنوان تأمین کنندهی جریان پایهی رودخانهها و سرآغاز اصلی منابع آب شیرین در حوضههای برفگیر و مرتفع، نقش مهمی در برنامهریزی و مدیریت مصرف منابع آب ایفا می کند. با توجه به اینکه ﻳﻜﻲ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ مشکلات ﻣﻮﺟﻮد در ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﭘﺪﻳﺪه ﺑﺮف ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﺼﺎوﻳﺮ ﻣﺎﻫﻮارهﻫﺎی اﭘﺘﻴﻜﻲ، ﺗﻔﻜﻴﻚ اﺑﺮ و ﺑﺮف ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦﻣﻨﻈﻮر ما در این تحقیق با استفاده از ویژگی متغیر بودن ابرها نسبت به برف با استفاده از فیلتر زمانی به کمک دادههای سنجندهی مودیس دو ماهواره آکوا و ترا، به حذف پیکسلهای ابر میپردازیم. برای انجام اینکار، با استفاده از ویژگی رفتاری ابر در طول موجهای مختلف، با تعریف شاخص تفاضلی نرمال شدهی ابر در دادهﻫﺎی مودیس، ﺑﻪ ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ ﺳﻄﻮح ابری در این تصاویر اقدام کردیم. سپس نقشهی برف منطقهی شمالی استان فارس را با استفاده از تصاویر بازتابش روزانهی مودیس در سال آبی۹۳-۱۳۹۲ به روش پیکسل مبنا استخراج کردیم. و بهمنظور ارزیابی خروجی نهایی نقشهی برفی تولید شده، از دو روش استفاده گردید. در ابتدا با استفاده از دادههای ۱۴ ایستگاه زمینی، نقشهی خروجی را مورد ارزیابی قرار دادیم و سپس از تصویر سنجنده ی OLI ماهواره ی لندست ۸ بعنوان واقعیت زمینی استفاده گردید و نتایج مورد ارزیابی قرار گرفتند. در روش اول دقت ۱۰۰% و در روش دوم و با انجام تناظریابی پیکسل به پیکسل بین نقشههای برفی دو تصویر، دقت ۹۸,۵۸ % حاصل شد. در نهایت با توجه به نتایج و ارزیابیهای صورت گرفته، میتوان گفت در صورتی که نقشههای پوشش برف از طریق پیادهسازی الگوریتم حدآستانه مبنای ارائه شده در این تحقیق تهیه شوند، دارای دقت بالایی بوده و میتوان از نتایج آن در شبیهسازی سیل و جریان آب حاصل از ذوب برف، بعنوان ورودی مدل رواناب ذوب برف و همچنین در مدیریت منابع و ذخایر آبی استفاده کرد.
امین توکلی اصطهباناتی، مریم دهقانی،
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده
یکی از مهمترین و حساسترین بخشهای تکنیک تداخلسنجی رادار با روزنهی مصنوعی، فرآیند بازیابی فازهای تداخل نما میباشد. مقدار فازهای تداخلسنجی در یک تداخلنما در بازهی ۰ تا ۲ مدولهشدهاند که بهمنظور برآورد میزان جابجایی بایستی بازیابی شوند. در مرحلهی بازیابی فاز بسته به اینکه از روش متداول یا روش پراکنش کنندههای پایدار استفادهشده باشد، دادهها به ترتیب بهصورت منظم یا نامنظم در سطح تداخل نما پراکنده میشوند. یکی از راهکارهای بازیابی فاز در فضای نامنظم تبدیل فضای نامنظم به یک فضای منظم با استفاده از روش درونیابی نزدیکترین همسایگی است. در این مقاله الگوریتم کمهزینهترین جریان بهعنوان یک الگوریتم سراسری بازیابی فاز، سه الگوریتم بازیابی فاز بهصورت موضعی در فضای منظم: حذف شاخهها، واریانس مشتق فازها و حذف شاخهها واریانس مشتق فازها معرفیشدهاند. این الگوریتمها بر روی دادههای نامنظم واقعی واهواره سنتینل ۱ مربوط به منطقه دشت یرجان اعمالشدهاند و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه شده است..